✔ Wijnen van wereldklasse

✔ Ontdek de kleine familiewijnmakerij

✔ Echte wijn van Ibiza

Wijn zoals je ‘m nergens vindt

De wijnmakerij Bodegas Can Maymó ligt in het noorden van het eiland Ibiza, in de stad San Mateo. Het is een kleine familiewijnmakerij. Antonio Costa begon in 1995 met het avontuur om de wijnmakerij te hervormen, deze te conditioneren en uit te breiden met de nieuwste technologieën voor het maken van wijn.

En met succes!

Een sfeerimpressie van Can Maymó:

Hoge kwaliteit & alles handmatig

Net als de faciliteiten van de wijnmakerij, is ook de diversiteit aan druivensoorten van de oude wijngaarden van Sant Mateo veranderd. De inheemse druiven variëteiten Monastrell en Malvasía zijn geleidelijk vernieuwd.

Er zijn nieuwe wijnranken toegevoegd van de Moscatel-variëteit in het Santa Agnès-gebied voor de productie van witte wijnen. En voor rode wijnen de variëteiten Merlot, Tempranillo en Syrah. De oogst begint half augustus en gebeurt handmatig: bos voor bos, in de volle brandende zon. De dozen van 18 kg worden snel naar de wijnmakerij vervoerd voor koeling en verwerking. Hierdoor wordt mogelijke oxidatie voorkomen.

Wereldprimeur

Can Maymó heeft een wereldprimeur in de mondiale productie van wijn. Men heeft een rode wijn waar deels rozemarijn aan is toegevoegd. Er is jaren tijd geïnvesteerd om de wijn officieel als wijn te mogen laten doorgaan en dat is gelukt!

De toegevoegde rozemarijn geeft een zacht pittige genuanceerde smaak aan de wijn, zonder dat het overheerst en de wijn geen wijn meer is. Een spannende smaaksensatie! Bij een stuk zachte of oude kaas en milde worst, smaakt deze prachtige wijn in onze optiek het best.

Salud!

Bodegas Can Maymó

Je vindt de heerlijke producten van Can Maymó in de volgende introductiepakketten: