✔ Heerlijke koffie sinds 1958

✔ Perfecte aroma & smaak

✔ Hoogste kwaliteit in het hele productieproces

Cafés Ibiza: inmiddels een begrip op het eiland! Wat vooraf ging…

De economische situatie van het eiland Ibiza eind jaren 50 van de vorige eeuw was er één van ellende en absolute onzekerheid. Vicente Tur, een jonge en avontuurlijke kerel, besloot – net als vele andere ondernemende Ibicencos – te emigreren. Hij ging op avontuur, wat hem naar Venezuela bracht. Hier woonde hij twee jaar en leerde van koffie te houden en te genieten. Hij raakte geïnspireerd door de zuivere smaak en leerde alles over het product: van koffieplant tot aan eindproduct.

Vicente kocht – inmiddels thuis op Ibiza – van zijn laatste geld een kleine koffiebrander, samen met enkele vrienden en partners. Cafés Ibiza begon met koffie branden in een grot in de Marina-buurt, de buurt waar de mensen van de zee woonden. Een koffiebrander had destijds alleen toegang tot een bepaalde hoeveelheid groene koffiezakken en er was ook onvoldoende vraag naar koffie, die duur was en ook van slechte kwaliteit.

Om het tekort aan groene koffie op te lossen, moest Vicente in het prille begin zakken met smokkelkoffie kopen. De leveringen werden ‘s nachts gedaan, op het strand van Ses Salines of Es Codolar. Met vissersbootjes vanaf Ibiza naderden ze de koopvaardijschepen en daar deden ze de geheime koop. Het was het jaar 1958 en gelukkig zorgde de opkomst van de toeristische sector op Ibiza voor economische ontwikkeling en de mogelijkheid dat het bedrijf kon groeien.

Een sfeerimpressie van Cafés Ibiza:

Toonaangevende koffie

Cafés Ibiza is een toonaangevend bedrijf in de koffiesector en vindt het essentieel om altijd de hoogste kwaliteit voor haar productieproces te zoeken. Hiervoor zoekt Cafés Ibiza naar meeste geschikte koffie in de hele wereld. Natuurlijk ook nog in Venezuela, waar het allemaal begon voor Vicente. Zo levert Cafés Ibiza elke dag weer hoogstaande kwaliteit koffie.

Ambachtelijk brandproces

Het brandproces is ambachtelijk en dagelijks, wat zorgt voor een perfect aroma en smaak. Cafés Ibiza luistert altijd naar de meningen en suggesties van klanten en past zich snel en efficiënt aan hun smaak en behoeften aan.

Sinds het begin van het bedrijf in 1958 heeft Cafés Ibiza altijd hulp van onschatbare waarde gehad van zijn personeel, die met de wens om dingen goed te doen en een zorgvuldige klantenservice te bieden, de kiem van het huidige bedrijf creëerden.

Geniet!

Cafés Ibiza cupjes

Je vindt de heerlijke producten van Cafés Ibiza in de volgende introductiepakketten: