✔ Voor een plasticloze oceaan

✔ Ruimt de zee rondom Ibiza op

✔ Actief sinds 2019

Het wordt tijd dat de schoonmaak begint

Sinds 2019 zet iBi Foundation zet zich in voor het verwijderen van plastic uit de oceaan rond Ibiza en de Balearen. Momenteel drijven er ongeveer 1,8 biljoen stukjes plastic rond in onze oceanen. Denk aan een vuilnisbelt vol plastic die groter is dan Frankrijk en Spanje samen.

De iBi Foundation steunt verschillende goede doelen die plastic uit onze oceanen halen en onze stranden schoon houden. Hierdoor creëren we een fijne plek voor onszelf, maar vooral voor alle dieren die de oceaan hun thuis noemen.

Een sfeerimpressie van iBi Foundation:

Hoe het allemaal begon

Op 2 juli 2017 vaart Ed Pronk op de Middellandse Zee. Met zijn boot volgt hij een groepje dolfijnen. En toen gebeurde het: op zee kwam hij een zeeschildpad tegen die vecht voor zijn leven. Hij zat vast in een plastic doek. Ed aarzelt geen moment en brengt de zeeschildpad aan boord. Het dier is voorzichtig uit het plastic gered en losgelaten in de oceaan, op weg naar zijn vrijheid. Omdat ze dichtbij Ibiza zeilden, was de naam iBi was geboren.

Er zit veel te veel plastic in de oceanen en hier moet iets aan gedaan worden. Omdat iBi in de Middellandse Zee werd gered, besloot iBi Foundation dat dit dé plek was om hun reis te beginnen.

De iBi Foundation

In januari 2019 is de iBi Foundation gelanceerd. De iBi Foundation zet zich in voor een schonere oceaan rond Ibiza en de Balearen. De goede doelen en projecten die zij steunen reinigen onze oceanen en stranden. Ze proberen plastic uit de oceanen te halen en de zeedieren hun leefgebied terug te geven. Dat is na de kennismaking met iBi de belangrijkste drijfveer. Dat zeedieren zoals iBi weer een veilig thuis hebben.

iBi Foundation plastic

Jouw steentje bijdragen aan een plasticloze Middellandse Zee?

Ondersteun iBi Foundation met een donatie via onderstaand formulier. De betaling verloopt eenvoudig en snel via iDEAL. We zijn je eeuwig dankbaar!

Bedrag