Waarom?

Ibiza is een prachtig eiland. Een stukje paradijs op aarde. Het klimaat is heerlijk en de zon laat alles groeien en bloeien. Ibiza heeft daardoor een keur aan prachtige lokale producten als olijven en olijfolie, sinaasappelen, citroenen, avocadoā€™s, wijn, likeur, bier, kruiden, kaas, amandelen en andere noten.
The Taste of Ibiza wil mensen van buiten Ibiza kennis laten maken met deze producten en hiervan laten genieten. Hiermee wordt extra vraag naar deze producten gecreƫerd.

Ibiza heeft helaas ook een andere kant. Ook in het paradijs waart het ā€˜money driven systeemā€™ rond. Het gevolg: te weinig aandacht voor maatschappij, flora en fauna. Minderbedeelden in de samenleving krijgen te weinig aandacht. In (met name) Ibiza stad lopen veel daklozen en ā€˜verdwaalde’ mensen. Rond de kusten van Ibiza drijft plastic soep en liggen de stranden en bermen bezaaid met rommel.

En het lijkt ieder jaar erger te worden. The Taste of Ibiza gaat hier iets doen!

Ibiza lemons

Wat?

Door verkoop van lokale eilandproducten wil The Taste of Ibiza op een verantwoorde manier financiƫle middelen genereren die direct terugvloeien naar maatschappij, flora en fauna.
In de statuten van The Taste of Ibiza wordt vastgelegd dat relatief en absoluut steeds meer financiƫle middelen terugvloeien naarmate de winst van The Taste of Ibiza stijgt. Door het verwerven van financiƫle middelen en het laten terugvloeien daarvan, zal The Taste of Ibiza blijvend een substantiƫle bijdrage leveren aan de verbetering van maatschappij, flora en fauna op Ibiza.

The Taste of Ibiza gaat daarbij commitment aan met lokale ondernemers en leveranciers, zodat zij ook direct bijdragen aan maatschappij, flora en fauna op Ibiza.
The Taste of Ibiza wil dat de producent een gedeelte van de winst – die met de extra vraag gepaard gaat – laat terugvloeien naar Ibiza.
De financiƫle steun zal direct in stichtingen, goede doelen of ad hoc projecten worden gestoken. The Taste of Ibiza en leveranciers zullen dit ook tonen middels rapportages, reportages en andere content.

Hoe?

The Taste of Ibiza maakt een selectie van producten die het eiland natuurlijk in haar bezit heeft. Deze producten worden – in eerste instantie – op de Nederlandse markt aangeboden in luxueuze pakketvorm.

De Nederlandse markt zal betreden worden met een (grotendeels online) marketingstrategie, mede door gebruik te maken van social networking. The Taste of Ibiza wil een (leden)community bouwen rondom Ibiza. De leden zullen stuk voor stuk ambassadeurs zijn van en voor het concept.
Door structurele en substantiƫle financiƫle ondersteuning zal The Taste of Ibiza onbaatzuchtig beschermengel van Ibiza zijn.

Aan kopers wordt duidelijk gecommuniceerd dat zij met de aanschaf van een exclusief product van The Taste of Ibiza direct Ć©n aantoonbaar bijdragen aan de maatschappij, flora en fauna op Ibiza.

Daarnaast schaft de consument een duurzaam en milieuvriendelijk product van hoge kwaliteit aan, waar men heerlijk en onbezorgd van geniet. Ook kan de consument bij een aankoop kiezen voor een rechtstreekse donatie voor een goed doel naar keuze.

Ieder exclusief lokaal product vertegenwoordigt een verhaal dat in lijn is met de visie van The Taste of Ibiza. Te weten: kwaliteit, duurzaam geproduceerd, passie voor het product en betrokkenheid met het welzijn van maatschappij, flora en fauna.

Ibiza flowers